Plan Your Visit

We look forward to welcoming you to Titanic Belfast! 

To help you plan your trip we've included some key visitor information including opening hours, directions, prices and facilities below.

            

Openingstijden

Onze seizoensgebonden openingstijden zijn:

Mei
Maandag: 09.00 – 18.00 uur
Dinsdag - Woensdag: Gesloten
Donderdag - Zondag: 09.00 – 18.00 uur
Juni
Maandag: 09.00 – 19.00 uur
Dinsdag - Woensdag: Gesloten
Donderdag - Zondag: 09.00 – 19.00 uur
Juli - Augustus 
Maandag - Zondag: 09.00 – 19.00 uur
September
Maandag - Zondag: 09.00 – 18.00 uur
Oktober - December 
Maandag: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag - Woensdag: Gesloten
Donderdag - Zondag: 10.00 – 17.00 uur
24-26 December: Gesloten
Januari - Maart 2022
Maandag: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag - Woensdag: Gesloten
Donderdag - Zondag: 10.00 – 17.00 uur

 
Merk op dat de laatste toegang 1 uur en 40 minuten voor sluitingstijd is.

Locatie

Ons iconisch gebouw bevindt zich in het hart van het Titanic Quarter, gelegen op korte loopafstand van het Belfast City Centre met vlotte toegang tot het openbaar vervoer.
 
Titanic Belfast is gemakkelijk te bereiken via alle belangrijkste routes.  Het is slechts een korte autorit van 5 tot 10 minuten vanaf vliegveld George Best Belfast City en ongeveer 30 minuten rijden vanaf vliegveld Belfast International.

Titanic Belfast
1 Olympic Way
Queen's Road
Belfast
BT3 9EP
 

Routebeschrijving

Google Maps
Om routebeschrijvingen en plattegronden vanuit uw huidige locatie  to bekijken, kunt u heir Google Maps gebruiken.

Te Voet
Titanic Belfast ligt slechts op 2.4km (1.5 mijlen) afstand van het stadscentrum van Belfast; een aangename wandeling van 25-30 minuten.

Per Auto
Voertuigen die Belfast op de M1 of M2 benaderen moeten de wegwijzers naar vliegveld Belfast City M3 volgen, en de eerste afslag naar Titanic Quarter nemen. Er zijn  520 beveiligde, ondergrondse parkeerplekken beschikbaar. Parkeertarieven zijn £2 voor het eerste uur en £1 voor elk uur daarna.

Per Trein
Translink heeft regelmatige  treindiensten vanaf het Belfast City Centrum en daarbuiten. Voor actuele informatie wat betreft dienstregelingen bekijk www.translink.co.uk. Voor Titanic Belfast stapt up uit bij het Titanic Quarter Station. Van daaruit is er voetgangerstoegang via een voetbrug.  Volg dan de wegbewijzeringen naar Titanic Belfast. De wandeltijd duurt ongeveer 15 minuten vanaf het station.

Per Bus
Translink opereert Metrodiensten 26, 26A, 26B, 26C van het Belfast City Centrum – vertrek buiten het Belfast Welkom Centrum naar Titanic Belfast. De Airport Express 600, 600A, 600B heeft busdiensten naar het Belfast City Centrum, Titanic Belfast en vliegveld George Best Belfast City. Bekijk hier dienstregelingen voor de laatste informatie.

Per Vliegtuig
Vliegveld George Best Belfast City is een kleine 5-10 minuten rijden vanaf Titanic Belfast, met regelmatige busverbindingen en taxi- of autoverhuur beschikbaar op het vliegveld. Voor volledige informatie bekijk www.belfastcityairport.com.

Vliegveld Belfast International is 30 minuten rijden vanaf Titanic Belfast, met een regelmatige busdienst naar het Belfast City Centrum - Airport Express 300/300A.Verder reizen naar Titanic Belfast is via bus routes zoals boven uitgelegd. Taxi- en autoverhuurdiensten zijn ook beschikbaar op  vliegveld Belfast International. Voor volledige informatie bekijk www.belfastairport.com.

Per Fiets
Fietsen rondom Titanic Quarter is veilig en aangenaam en Titanic Belfast heeft meerdere fietsenstallingen beschikbaar voor het publiek. Het publiek kan deze gratis gebruiken. Eén stalling bevindt zich op het plein buiten het hoofdgebouw, en de twee anderen in de ondergrondse parkeergarage, op niveaus -1 en -2 . De Regeling Fietsen in Belfast functioneert door het hele Belfast City Centrum en dockingsstations kunt u vinden op het Paviljoen Odyssey en naast Titanic Belfast.

Met de Bus 
Hieronder vindt u gegevens over de busmaatschappijen die het hele jaar door geregelde dagtochten naar de Titanic Belfast hebben.


Vertrek vanuit Dublin:

 • Paddywagon - paddywagontours.com
 • Wild Rover Tours - wildrovertours.com
Vertrek vanuit Scotland:
 • Dodds of Troon - doddsoftroon.com

Voor informatie over autobusmaatschappijen voor groepen kunt u contact opnemen met ons boekingsteam voor groepen op +44 (0)28 9076 6386 of download een lijst met autobusmaatschappijen hier.

Met de Veerboot
Titanic Belfast is gemakkelijk te bereiken via de zee met veerverbindingen vanuit beiden Schotland en Engeland. Reis met ‘state of the art’ supersnelle veerboten met reistijden van maar 2 uur en 15 minuten. Bedrijven en reistijden verschillen en Titanic Belfast heeft een nauwe relatie met Stena Line en P&O Irish Sea die dagelijkse overtochten hebben.
 

Prijzen

Titanic Experience en SS Nomadic
Standaardtoegang tot de Titanic Experience-galerijen omvat toegang tot SS Nomadic:
 
Volwassenen £19.50
Jeugd (5-15)* £8.75
Jeugd (onder 5) Gratis
Familiepakket (2 volwassenen, 2 kinderen) £48.00
Nodige Verzorger Gratis
Studenten/Werklozen [Ma - Vrij] £15.50
Senioren (60+) [Ma - Vrij] £15.50

*Merk op dat kinderen t/m 15 jaar verplicht begeleid moeten worden door een volwassene.

Tickets:
Tickets voor Titanic Belfast zijn gebaseerd op een vastgestelde kaartenverkoop met vaste tijden die elke 10 minuten beschikbaar zijn en moet van tevoren worden gereserveerd. Boek hier online.

SS Nomadic-tickets zijn geldig voor gebruik op dezelfde dag of kunnen worden ingewisseld op een andere datum binnen hetzelfde kalenderjaar. Bewaar uw ticket om dit later in te wisselen.

Tickets kunnen ook worden gekocht via Self Service Kiosken in het Titanic Belfast atrium met creditcards / betaalpassen met chip & pin, via telefoon op +44 (0) 28 9076 6386, of in het Visit Belfast Welcome Centre, 9 Donegall Square North, Belfast , BT1 5 GB.

Acceptabele Valuta: 
Binnen het gebouw accepteren wij Britse Ponden (GBP),  Euro (EUR), Alipay, WeChat Pay.
Merk op dat al het wisselgeld gegeven zal worden in Britse ponden.

Naast alle standaard creditcards en betaalpassen worden Visa / Maestro / MasterCard, American Express, Contactless en Apple Pay ook als betalingsmethoden geaccepteerd. We accepteren geen Discovery-kaarten.
 


White Star Premium Pas

Voor de ultieme Titanic Ervaring, geniet van 3 tickets voor de prijs van 1 fantastische prijs!
De Pas is inclusief:

 • De Titanic Experience (Titanic Ervaring)
 • Souvenir Foto (Volwassenen) of Activiteitenpakket (Kinderen)
 • Discovery Tour (Ontdekkingstour)
 • SS Nomadic
​Volwassenen £30
Jeugd £20

​Deze Pas geeft u het recht op één toegang tot de Titanic Experience, Discovery Tour en SS Nomadic (afhankelijk van beschikbaarheid). De tickets voor de Titanic Experience en de Discovery Tour moeten op dezelfde dag gebruikt worden. Het SS Nomadic-ticket kan op dezelfde dag worden gebruikt of kan in hetzelfde kalenderjaar op een andere datum worden ingewisseld. Bewaar uw ticket om dit later in te wisselen.

Voorzieningen

ATM Geldautomaat
Twee meertalige ATM-geldautomaten bevinden zich in Titanic Belfast, gelegen op niveau -1.

Gratis Wi-Fi
Gratis Wi-Fi internet toegang is beschikbaar in het hele gebouw.

Bagagekluizen
Er is een kleine selectie van kluisjes beschikbaar op niveau -1 zodat u uw koffers kunt achterlaten terwijl u Titanic Belfast bezoekt voor £ 1.

Parkeren
Titanic Belfast heeft 520 beveiligde, ondergrondse parkeerplekken.  Parkeertarieven beginnen met £2 voor het eerste uur en £1 voor elk uur daarna. De ondergrondse parkeergarage heeft een maximale hoogte van 2.1 meter.  Voor voertuigen met hoge zijkanten zijn er verschillende bovengrondse betaal-en display-parkeerplaatsen beschikbaar dichtbij op de Queen’s Road.

Parkeren voor Bussen
Er is een stopplaats om in- en uit te stappen en parkeren is beschikbaar voor alle bussen met van tevoren geboekte groepen. Maak hier een groepreservering.

Parkeren voor Fietsen
Er zijn parkeervoorzieningen voor fietsen op de West Plaza buiten het gebouw.

Restaurants
Kies uit een grote reeks hartige menu opties in The Pantry een restaurant dat u van het beste Noord-Ierse voedsel voorziet. De Galley Café biedt een volledig Barista assortiment, speciale theesoorten, sandwiches en delicatessen.

Souvenirwinkels
Onze Titanic Winkel biedt een exclusieve reeks van kleding, kado’s en unieke memorabilia, naast een uitgebreide serie publicaties en huidige producten afkomstig uit heel Noord-Ierland. 

Laadpunten voor Elektrische Auto’s
Titanic Belfast heeft twee laadpunten voor elektrische auto’s in de ondergrondse parkeergarage op niveau 1.  Deze kunnen gratis gebruikt worden.
 

Audiogidsen

Handgidsen voor multimedia met wegwerp-oortelefoons voor eenmalig gebruik zijn verkrijgbaar bij onze bezoekersbalie voor £ 4, of gasten kunnen een mobiele versie kopen voor gebruik op hun eigen smartphone voor £ 2.
 
Audiogidsen geven het gevoel van een mondelinge begeleiding en bieden extra informatie dat niet weergegeven wordt in the galerieën.  Ze geven de ervaring een meer persoonlijk tintje.
 
De audiogidsen zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Mandarijns en Pools.  Plus  is er één die speciaal aangepast is aan de behoeften van visueel gehandicapten.
 

Accommodatie

Direct voor onze deur ligt het nieuwe Titanic Hotel Belfast, gelegen in het legendarische Harland & Wolff-hoofdkwartier en de spectaculaire Drawing Offices, waar Titanic werd ontworpen. Dit monumentale gebouw is nu de thuisbasis van 's werelds meest authentieke Titanic-hotel, waar een warm welkom en een onvergetelijke ervaring wacht.
 
Ook in Titanic Quarter is een Premier Inn, die op ongeveer 5 minuten lopen van het Titanic Belfast-gebouw ligt.

Er zijn ook een aantal hotels in de stad die een combinatiepakket inclusief verblijf en een bezoek aan de Titanic Belfast bieden. Bekijk hier een selectie van hotelpakketten beschikbaar.

Voor een overzicht van de accommodatie in Belfast, verwijst u dan naar de Visit Belfast website.
 

Toegankelijkheid

Toegang tot Titanic Belfast

Het is het doel van Titanic Belfast te voldoen aan all toegangsvereisten van onze bezoekers. Indien u, in aanvulling op de punten hieronder uiteengezet, nog meer informatie nodig heeft, neem dan contact op met onze Klantendienst Toegankelijkheid - telefoonnummer +44 28 9076 6399.
 
 
ASS (Autisme Spectrumstoornis)
Families die een bezoek afleggen aan Titanic Belfast met kinderen met ASS kunnen contact opnemen via onze Klantendienst Toegankelijkheid voor advies over in de rij staan en enige andere vereiste informatie. U kunt ons bellen op nummer +44 (0)28 9076 6399.
 

Toegankelijkheid van het Gebouw

Algemene toegang
Alle circulatieruimtes en galerieën bij Titanic Belfast zijn volledig toegankelijk. Er zijn sommige afmetings-en gewichtsbeperkingen op de Shipyard Ride (Scheepswerfsrit) wat kan betekenen dat sommige rolstoelen en alle scootmobielen niet ondergebracht kunnnen worden in de toegankelijke cabine.  Deze beperkingen worden nader omschreven in het deel over de Shipyard Ride hieronder.
 
Titanic Belfast is omringd door een gemarkeerde Plaza die volledig toegankelijk is.
 
Titanic Belfast heeft vier entrees, allen met een ingang op gelijkvloers niveau.
De hoofddeur is de Zuidingang en deze is roterend.  De 3 andere ingangen zijn automatisch met dubbele schuifdeuren.
 
De hoofdtoegangsdeuren brengen u bij het Atrium dat een granieten vloer heeft.
 
Er is naast het Atrium een toegang met gelijk niveau tot de Titanic Winkel, De Galley Café en Bistro 401.
 
De ticketbalies zijn binnen het Atrium en ze  hebben allemaal verlaagde toonbanken.
 
Er zijn  2 liften met goed uitzicht binnen het Atrium.  Deze brengen bezoekers naar alle niveaus van de ervaring.
 
Er is één passagierslift die de bezoekers naar parkeerplaatsen 1 en 2 brengt.
 
De  ingang van de Titanic Experience is  op Niveau 1.
 
Alle zones van de tentoonstelling met audio hebben geїntegreerde ringleidingen. Bezoekers die gehoorapparaten dragen dienen deze in te stellen op stand ‘T’.
 
Er zijn zitplaatsen voor uitrustpunten in Galerieën 1, 3, 4, 5, 6, 7 en 8.

Parkeren
Er zijn 2 niveaus bij de ondergrondse parkeergarage. Niveau -2 heeft 6 toegankelijke plekken. Niveau -1 heeft 4 toegankelijke plekken. Onze taxi-partner Value Cabs heeft een aantal toegankelijke voertuigen en kan bezoekers afzetten bij de taxihalte op Niveau -1, telefoonnummer +44 (0)28 9080 9080

Rolstoelen
De circulatieruimte in het gebouw is volledig toegankelijk voor rolstoelen. Titanic Belfast heeft een aantal rolstoelen die op verzoek gereserveerd kunnen worden door contact op te nemen met ons reserveringskantoor, nummer +44 (0)28 9076 6399.

Scootmobielen
In samenwerking met Shop Mobility kan Titanic Belfast  regelen scootmobielen beschikbaar te stellen voor de tijdsduur van uw bezoek (afhankelijk van beschikbaarheid). 
Attentie! Shop Mobility zal het vermogen van de persoon om een scootmobiel te besturen moeten beoordelen voor gezondheids-, veiligheids- en verzekeringsdoeleinden. 

The Shipyard Ride (Scheepswerfsrit)
Vanwege dimensionale en gewichtsbeperkingen op de Shipyard Ride kunnen scootmobielen jammergenoeg niet ondergebracht worden. Er is een cabine die toegankelijk is voor rolstoelen.  Deze kan één standaard rolstoel per keer accommoderen.  Rolstoelen kunnen niet groter zijn dan 1 meter in lengte. 
De veiligheidsbeugel in elke cabine moet sluiten tot 320mm.
U wordt verzocht de crew in te lichten als u zwanger bent.
Kinderen onder 7 jaar of [onder] 1.3 meter moeten begeleid worden.  
Wij raden een volwassenen-kinderen verhouding van 1 op 2 aan.
Omdat veiligheidsbeugels moeten sluiten tot 320mm, kunnen kinderen niet op de knieën van hun ouders of verzorgers zitten en moeten ze ook zonder hulp rechtop kunnen zitten.
Blindengeleidehonden en signaalhonden zijn welkom op de Shipyard Ride maar naar inzicht van de eigenaars.
Titanic Belfast heeft een aantal rolstoelen die op verzoek gereserveerd kunnen worden door contact op te nemen met ons reserveringskantoor nummer +44 (0)28 9076 6399.

Openbare Toiletten 
Er zijn toegankelijke openbare toiletten in de volgende zones:
1 Toilet -  Ingang van parkeerplaats op niveau -1
1 Toilet - Atrium niveau
2 Toiletten - Niveau 1
1 Toilet – Galerie Eén - Boomtown Belfast
1 Toilet - De Andrews Galerie
2 Toiletten – Niveau 2
1 Toilet – Galerie Zes
1 Toilet – Galerie Zeven
2 Toilets - Niveau 5 Banketsuites
Alle toegankelijke toiletten hebben noodsituatiealarmen en communicatiepunten die verbonden zijn met een 24 uur per dag bemande veiligheidsruimte.

Voorzieningen voor Diegenen met Gehoorverlies
Titanic Belfast is ontworpen als een multi-sensorische tentoonstelling.
Titanic Belfast kunt u op eigen gelegenheid ervaren. Audiogidsen zijn echter beschikbaar en gedrukte versies van onze audiogids zijn beschikbaar op verzoek. Deze kunnen worden gestuurd via e-mail of per post.
Er zijn drie videopresentaties in Galerie Negen.  Afschriften van de audio van deze videos zijn beschikbaar op verzoek.
Signaalhonden zijn welkom.

Voorzieningen voor blinden en slechtzienden
Wij hebben een mondeling beschreven audiogids die gratis wordt verstrekt aan blinde of slechtziende bezoekers. U kunt deze gidsen ophalen bij onze Bezoekersdiensten.
Blindengeleidehonden zijn welkom.
Er zijn  ook mondelinge aankondigingen in alle publieke liften,  royale handleuningen en contrasterende vloer texturen.
Let erop dat de verlichtingsniveaus in sommige galerieën gereduceerd zijn, en in andere die ramen hebben kunnen ze bijzonder helder zijn .

Verzorgers
Titanic Belfast heeft een Free Carers Policy (Beleid Gratis Verzorgers). Hierbij wordt elke klant die essentiële hulp nodig heeft om ons gebouw te bezoeken een gratis ticket aangeboden. 
 
 

Toegankelijkheid van onze Website

Naleving van Normen

 1. De meerderheid van de webpagina’s op onze site zijn goedgekeurd door de WCAG AA en voldoen aan alle prioriteit 2 richtlijnen van de  W3C Web Richtlijnen voor Toegankelijkheid van de Inhoud (http://www.w3.org/WAI/).
 2. Alle pagina’s op deze site voldoen aan de IT Richtlijnen voor Toegankelijkheid uiteengezet door de  Ierse Nationale Instantie voor Gehandicapten (http://accessit.nda.ie/).
 3. Alle pagina’s op deze site zijn Artikel 508 goedgekeurd en voldoen aan alle Artikel  508 Richtlijnen uiteengezet door de Federale Regering van de VS (http://www.section508.gov/).
 4. De meerderheid van de pagina’s op deze site worden gevalideerd als XHTML 1.0 Transitional.
 5. Alle pagina’s op deze site gebruiken een gestructureerde semantische markup. H1 tags worden gebruikt voor hoofdtitels en H2 tags voor ondertitels.
Afbeeldingen
 1. Alle inhoudsafbeeldingen die op deze site gebruikt worden bevatten de beschrijvende ALT tag. Louter decoratieve grafische afbeeldingen bevatten de null ALT attributen.
Visuele Vormgeving
 1. We gebruiken “Cascading Style Sheets" voor de  visuele lay-out van onze website.
 2. Deze site gebruikt alleen relatieve tekstgroottes, die compatibel zijn met de door de gebruiker  gespecificeerde  "tekengrootte" optie in visuele browsers.
Toegankelijkheid van Referenties
 1. W3 richtlijnen voor toegankelijkheid, die de redenen voor elke richtlijn uitleggen.
 2. W3 technieken voor toegankelijkheid, die uitlegt hoe elke richtlijn ingevoerd wordt.
 3. W3 checklist voor toegankelijkheid, een gids voor toegankelijkheid voor drukke ontwikkelaars.
 4. IT richtlijnen voor toegankelijkheid uiteengezet door de Ierse Nationale Instantie voor Gehandicapten.
 5. Richtlijnen voor toegankelijkheid uiteengezet in Artikel 508 door de Federale Regering van de VS.  
Toegankelijkheid van Software
 1. JAWS, een schermlezer voor Windows. Een tijdsgebonden, downloadbare demo is beschikbaar.
 2. Home Page Reader, een schermlezer voor Windows. A downloadbare demo is beschikbaar.
 3. Lynx, een gratis webbrowser met alleen tekst voor blinde gebruikers met vernieuwbare brailleleesregels.
 4. Links, een gratis webbrowser met alleen tekst voor visuele gebruikers met lage eisen wat betreft bandbreedte.

Visit the world's largest Titanic visitor experience!

FAQ's

We know there's some things you like to know more about before you visit, so we've put together these answers to help with the most commonly asked questions!
 
Read More

What's On

Take a look at our upcoming special events and seasonal activities at Titanic Belfast!
Find Out More